5 Aralık 2013 Perşembe

Kategoride ki Yazıları Anasayfada Gizlemek

WordPress nimetlerine gerçekten çok bayılasım var. Hergün yeni yeni özellikler buldukça “WordPress ne de güzel” diyorum. Aslında konumuzWordPress blogcuları için çok önem taşıyor. Özellikle namı değer kişisel bloglar için bu özellik onların bloglarını çirkinlikten kurtarıyor. Konumuzu bir örnek ile tanımlamak gerekirse, anasayfa da gizlemek istediğiniz bir makaleniz mevcut. Ve bu makalenizi sadece sidebar kısmında göstermek istiyorsunuz. Her makale yazışınızda anasayfa da değil de hep sidebar kısmında göstermek istiyorsunuz. Kısaca tabiri konularınızı anasayfa da gizlemek göstermek istemiyorsunuz. Bunun eklenti yolları ile de çözebilirsiniz. Ama fazla eklenti sunucuyu kasar ve yorar. Bu yapmaktansa çok basit Php ile bunu halledebilmemiz mümkün.
Tek yapmanız gereken yayınladığınız konularınızı hangi kategoride yayınlamış iseniz, o kategorinin ID numarasını alarakPhp üzerinde göstermek ve konuları anasayfa da gizleyebilirsiniz.
Peki bir kategorinin ID numarası nasıl alınır?
Çok basit aslında. Hemen WordPress yönetim dizinine geliyorsunuz. Sol menüden “Yazılar / Kategoriler” seçeneğine geliyorsunuz. Listelediğiniz kategoriler karşınızda. Şimdi imleş ile kategorilerin üzerine geldiğiniz zaman aşağıdaki gibi bir bağlantı çıkıyor ve ID numarası bu bağlantı içinde veriliyor.
Yazıları Anasayfa da Gizlemek
Kategorinin ID numarasını aldıktan sonra verdiğim Php kodu üzerine yazıyorsunuz. Eğer birden fazla gizlemek istediğiniz yazılar var ise, “-242,-243,-12″ şeklinde virgül yolu ile çoğaltabiliyoruz.
1
<?php query_posts($query_string . '&cat=-12'); ?>
Yukardaki işlemleri yaptıktan sonra Php kodumuzu alıyoruz. “Görünüm / Düzenleyici / İndex.php” e geliyoruz. AşağıdakiPhp kodun üzerine ekliyerek işlemi kaydediyoruz.
1
<?php while (have_posts()) : the_post(); ?>
Takıldığınız herhangi bir yer varsa yorum kısmından belirtebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Subscribe to our Newsletter

Contact our Support

Email us: Support@templateism.com

Our Team Memebers